Resepi Kuih Lapis Coklat Jagung
Bahan-Bahan:
2 cawan tepung gandum
2 sudu makan tepung beras
2 sudu makan tepung kastad
3/4 cawan gula
4 cawan santan
1 sudu teh garam
½ cawan isi jagung (kisar bersama ½ cawan air)
1 sudu makan serbuk coklat (bancuh dengn ½ cawan air suam)
Cara Membuat:
1. Panaskan kukusan. Kisar semua tepung, gula dan santan. Tapis. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian.
2. Masukkan jagung dalam bahagian 1 dan gaul rata. Masukkan coklat dalam bahagian 1 dan gaul rata.
3. Sediakan loyang. Sapu rata loyang dengan minyak masak.
4. Masukkan 1 senduk adunan koko dan kukus selama 3 minit.
5. Lapiskan pula 1 senduk adunan jagung dan kukus semula selama 3 minit.
6. Ulangi langkah 4 dan 5 sehingga adunan habis. Sejukkan dan potong.