Resepi Agar-Agar Milo Susu
Boleh cuba buat untuk makan petang nanti. Sedap sangat makan masa sejuk-sejuk.
Bahan A:
- 1 paket agar-agar tali (20 gram)
- 5 cawan air (1000 ml)
- 1 cawan gula (208 gram)
- 1 helai daun pandan
- 1 tin susu cair (309 gram)
Bahan B:
- 1/2 cawan milo/koko malt
- 1/2 cawan serbuk koko
Cara Membuat:
1. Masukkan kesemua bahan A dan masak hingga agar-agar larut. Kemudian agar-agar dibahagi kepada 2 bahagian; 1 bahagian hanya susu sahaja dan 1 bahagian lagi dicampur bahan B.
2. Tuangkan bancuhan susu ke dalam bekas dan biarkan keras sebentar. Bila dah keras, lorekkan permukaan agar-agar dengan garfu.
3. Tuangkan pula bancuhan koko dan tunggu sehingga agar-agar keras. Boleh masukkan ke dalam peti ais dan dipotong. Sedap makan sejuk-sejuk.

Resepi Oleh: Ika Zul